Vergelijking ANWB caravanverzekering met Kampeer Garant

Vergelijk hier de  ANWB caravanverzekering met de caravanverzekering van Kampeer Garant. Een betere dekking en toch een goedkopere premie. Hoe dat kan? Bekijk de vergelijking en ontdek uw voordeel. 

vergelijking ANWB caravanverzekering met kampeer Garant caravanverzekering

De verschillen op een rijtje

Premievergelijkingen

Kampeer Garant

€250,32

Dekking

  • Brand, diefstal
  • Aanrijding en ongelukken
  • Vandalisme
  • Overstroming
  • Storm

Voorwaarden

- Europa dekking

- Tot 20% no-claimkorting

- Geen aftrek nieuw voor oud bij reparatie

- Wel keuze beperkt casco of allrisk

- 5 jaar nieuwwaarde

- 3 jaar aanschafwaarde bij occasions

- eigen risico €150,-

- 30 dagen vervangende caravan max. €125,- p/dag

ANWB

€340,11

Dekking:

  • Brand, diefstal
  • Aanrijding en 0ngelukken
  • Vandalisme
  • Overstroming
  1. Storm

Voorwaarden:

- Europa dekking

- Geen no-claimkorting

- Wel aftrek nieuw voor oud bij reparatie

- Geen keuze beperkt casco of allrisk

- 5 jaar nieuwwaarde

- 3 jaar aanschafwaarde bij occasions

- eigen risico €75,-

- 30 dagen vervangende caravan max. €125,- p/dag

20% no-claim korting

20% no-claim korting

Heeft u al een caravanverzekering en heeft u al een jaar geen schade geclaimd op deze caravanverzekering? Dan komt u bij Kampeer Garant al in aanmerking voor 5% no-claimkorting. Wanneer u 4 jaar of meer geen schade heeft geclaimd krijgt u zelfs 20% no-claimkorting.

Net als bij de meeste caravanverzekeringen wordt u op de ANWB caravanverzekering niet beloond voor de jaren dat u geen schade heeft geclaimd.

Omdat de meeste verzekeraars geen no-claimregeling hebben op de caravanverzekering doen wij niet moeilijk met het opgeven van uw schadevrije jaren. U geeft in de offerte aan hoeveel jaren u al geen schade heeft geclaimd op een caravanverzekering en wij bereken u offerte met de no-claimkorting die daar bij hoort. Vraagt u de caravanverzekering bij ons aan dan worden u schadevrije jaren gecontroleerd door de verzekeraar. 

storm standaard meeverzekerd

Storm standaard meeverzekerd

Schade door storm komt in Nederland heel vaak voor. Veel vaker dan bijvoorbeeld hagelschade. Daarnaast hebben veel caravans tegenwoordig ook een hagelbestendig dak. Wil je storm echter meeverzekeren dan is dit op de ANWB caravanverzekering niet standaard meeverzekerd. Bij de ANWB bent u verplicht om ook de dure hagelschadedekking mee te verzekeren wanneer u uw caravan wilt verzekeren tegen schade ten gevolge van storm.

Op de Kampeer Garant caravanverzekering is stormschade al verzekerd op de zeer voordelige basisdekking. U bent dus niet verplicht om ook hagelschade mee te verzekeren. U verzekert uw caravan bij Kampeer Garant al voor een basisdekking inclusief stormschadedekking vanaf € 60,50 per jaar.

geen aftrek nieuw voor oud

Geen aftrek nieuw voor oud

Sommige verschillen zitten verstopt in de algemene voorwaarden van de verzekeraar. In de algemene voorwaarden van de ANWB caravanverzekering staat: "De aan slijtage onderhevige onderdelen. Als die na reparatie vervangen worden door nieuwe onderdelen, wordt bij het vaststellen van het schadebedrag aftrek nieuw voor oud toegepast." Dat betekent dat u een groter deel van de schade zelf moet betalen. Ook wanneer u er niets aan kunt doen dat u schade heeft.

Op de Kampeer Garant caravanverzekering hebben wij geen aftrek nieuw voor oud. Dus geen vervelende verrassingen bij de afwikkeling van een schade.

voordelige basisdekking

Geen keuze voor voordelige basisdekking

Op de ANWB caravanverzekering kunt u uitsluitend kiezen voor de dure cascodekking. Dit is een verzekering met een uitgebreide dekking maar ook hoge premie. Misschien is uw caravan al wat ouder en wilt u deze nog wel verzekeren maar vind u de dure cascopremie niet in verhouding staan met de ouderdom van uw caravan. Bij Kampeer Garant kunt u uw caravan voor een heel voordelige premie ook verzekeren tegen brand, diefstal en storm. Ook voor toercaravans die het hele seizoen op een vaste plek staan kan deze voordelige dekking voor een premie vanaf € 60,50 een goed alternatief zijn.

Naast de voordelige basisdekking heeft Kampeer Garant ook een uitstekende allriskverzekering.

voordelige premie

Voordelige premie

Naast een goede dekking is een voordelige premie natuurlijk ook belangrijk. Op verschillende punten is de dekking van de Kampeer Garant caravanverzekering zelfs beter dan de ANWB caravanverzekering. In deze dure tijden wilt u natuurlijk ook weten of de premie gunstiger is. 

Wij hebben op basis van verschillende type caravans (merk, bouwjaar, occasion of nieuw etc.) de premies vergeleken. Bekijk hieronder een voorbeeld vergelijking of bereken direct de premie voor uw eigen caravan en ontdek wat u kunt besparen.

knaus 2010

Premies berekend met deze kenmerken: 

Caravan: Knaus Südwind 450 FU

Bouwjaar: 2010

Nieuw of occasion: nieuw (eerste eigenaar)

Aanschafwaarde: € 14.990,-

Aanschafjaar: 2010

Dak: niet hagelbestendig

Schadevrije jaren: 2 jaar

Dekking: Allrisk incl. hagelschade en € 2.500,- inboedel/inventaris

Overig: Geen verhuur, voortent en accessoires niet meeverzekerd

Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.