Wat wordt vergoed na een aanrijding met uw caravan?

Mocht u met uw caravan betrokken raken bij een aanrijding of ongeval, dan is het handig om te weten waar u recht op hebt. Van reparatie tot repatriëring; bij Kampeer Garant bent u goed verzekerd. Gebruik bijvoorbeeld deze checklist om direct na het ongeval de belangrijke zaken vast te leggen en bel bij ernstige schade met de alarmcentrale van uw verzekering. 

Een ongeval kan gepaard gaan met blikschade, maar kan ook erger uitpakken waarbij bijvoorbeeld een vervangend verblijf en/of bereddering nodig is. Veel zaken vallen bij Kampeer Garant binnen uw allriskverzekering. U hoeft zich geen zorgen te maken over (de kosten van) de volgende noodzaken: 

Vervoer bij schade

Wanneer u de beschadigde caravan niet meer zelf veilig kunt verplaatsen. 

  1. bergen, afslepen en opruimen van de caravan als deze na een aanrijding niet meer kan rijden 
  2. vervoer naar de dichtstbijzijnde reparateur

Bereddingskosten

Om verdere schade te voorkomen is het soms nodig om een caravan of vouwwagen tijdelijk ergens veilig onder te brengen. De bewaking en stalling van de beschadigde caravan vallen onder bereddingskosten.

Repatriëring

De caravan van de doorreis- of vakantiebestemming terugbrengen naar huis kan voorkomen als: 

  1. de caravan of het trekkende motorrijtuig door een aanrijding beschadigd is waardoor er, ook na een noodreparatie, niet op verantwoorde wijze kan worden teruggereisd.
  2. uw caravan na een aanrijding niet binnen vier dagen gerepareerd kan worden.

Invoer of vernietiging

Bij totaalverlies kan besloten worden om de caravan achter te laten. 

Bagagetransport

Indien u niet alle bagage zelf mee naar huis kunt nemen, zorgt bagagetransport dat alles weer bij u thuis komt.  


Tip: neem bij serieuze schade altijd eerst contact op met de alarmcentrale om te overleggen wat de beste oplossing is in uw situatie. Veel verzekeraars (ook Kampeer Garant) stellen dat als voorwaarden om de gemaakte kosten te dekken.


Kampeer Garant biedt uitgebreide dekking voor vervangend verblijf

Een aanrijding is al vervelend genoeg. Daarom heeft Kampeer Garant een uitgebreide dekking voor vervangend verblijf, als door een aanrijding uw caravan niet meer geschikt is om in te overnachten. Ook als het ongeval in Nederland gebeurt, vlak voordat uw reis zou beginnen.
 Ter vervangend verblijf wordt een vergelijkbare caravan beschikbaar gesteld. Indien dit niet mogelijk is, kunt u een vervangend vakantieverblijf huren voor maximaal 30 dagen, a maximaal €125 per dag. 

Vervangend verblijf is voor u beschikbaar als uw caravan niet gerepareerd kan worden:

  1. binnen 2 dagen op vakantie
  2. binnen 4 dagen voordat u op vakantie zou vertrekken 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil u ook met een gerust hart op vakantie? Kies voor de allrisk caravanverzekering van Kampeer Garant met een goede dekking voor een eerlijke prijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zie wat u kunt besparen en welke voordelen u pakt tegenover uw huidige verzekering. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan